Svaigi kūpināts lucītis, tik tikko no ceplīša izņemts! Aizvadītajā nedēļas nogalē pēc divu gadu pārtraukuma viesu namā “Aizvēji” gardum mīļiem un pārējiem interesentiem bija unikāla iespēja ielūkoties jūras gardumu pagatavošanas procesā un līdzdarbojoties atklāt sen aizmirstas lietas par zvejnieku ikdienu!
Klātesošie pasākuma apmeklētāji visvairāk pauda prieku par ceplīša jeb kūpinātavas atvēršanas mirkli un iespēju pirmajiem nodegustēt gardos kūpinājumus. Neizpalika arī svētku andeles, Saulkrastu māksliniecisko kolektīvu priekšnesumi un atrakcijas pašiem mazākajiem.
 Paldies viesu nama “Aizvēji” saimniecei Līgai Vaiderei par Luču svētku organizēšanu.
Foto: Pēteris Gertners