Vakar, 7. novembrī kultūras namā “Zvejniekciems” norisinājās starptautisks darbseminārs, kas bija veltīts pārgājienu taku “Mežtaka” un “Jūrtaka” pieejamības uzlabošanai dažādām sociālajām grupām: cilvēkiem ratiņkrēslos, ar redzes traucējumiem, senioriem un ģimenēm ar maziem bērniem. Sadarbībā ar šo sabiedrības grupu organizācijām un projekta partneriem no Latvijas un Igaunijas tiks izstrādāti vides pieejamības risinājumi, dodot iespēju baudīt pārgājienu pieredzi plašākam sabiedrības lokam. Seminārā praktiskā pieredzē un vides pieejamības risinājumos dalījās eksperti no Norvēģijas, Apvienotās Karalistes, Itālijas, Igaunijas un Latvijas.

Pēc prezentācijām un diskusijām Zvejniekciemā 7. novembra vakarā dalībnieki bruņojušies ar lukturīšiem devās Jūrtakas nakts pārgājienā Saulkrastos posmā no viesnīcas Pine Resort līdz Saulkrastu centram un iepazinās ar dažādiem risinājumiem un piemēriem no Saulkrastiem. Šī maršruta pārgājienu īpašu padarīja Toma Turlaja stāstījums un ieplānotās aktivitātes. Negaidīts pārsteigums dalībniekiem bija izgaismotais un svētku noformējumā izrotātais vides objekts “Saulrieta vērotājs”, kur viesi vienojās kopējā fotogrāfijā.

Savukārt, šodien semināra ietvaros dalībnieki devās Jūrtakas posma pārgājienā no Lilastes līdz Carnikavai. Pārgājiens tika noslēgts ar stāstījumu par Carnikavas promenādi, kur projekta ietvaros tiks izveidoti maršruti, kas būs pieejami specializētos ratiņkrēslos. Pārgājiena laikā tika diskutēts par pārgājienu taku vides pieejamību dažādām sociālajām grupām.